Lansarea volumului Sălbaticul din Balcani

on

Portrete de vacanţă de Daniel şi Camelia Popa

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)

Mâine, 8 aprilie, de la ora 19.00, Editura Trei vă aşteaptă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la evenimentul de lansare a volumului Sălbaticul din Balcani. Portrete de vacanţă de Daniel şi Camelia Popa.
Alături de cei doi autori se vor afla Sabina Fati, jurnalist, şi Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.
Duo ViolinCello, cu Elena Ana Albu la vioară şi Andreea Camelia Iancu la violoncel, va susţine un recital de muzică balcanică.

Sălbaticul din Balcani. Portrete de vacanţă include o serie de trăiri speciale pe care le-au experimentat Daniel şi Camelia Popa, de-a lungul anilor, în călătoriile lor prin acest spaţiu atât de special al ţărilor balcanice.

Prin creionarea celor aproape 50 de portrete literare ale unor oameni obişnuiţi din ţările Balcanilor (Croaţia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia sau Bosnia-Herţegovina), autorii încearcă să realizeze o radiografie socială a acestei părţi de lume. Scopul lui Daniel şi al Cameliei Popa este acela de a destructura o serie de mituri şi stereotipuri negative legate de oamenii care trăiesc în Balcani şi de a înfăţişa realitatea aşa cum este ea, văzută prin ochii călătorului ajuns în aceste locuri, dintre care unele considerate încă periculoase.

Camelia Popa este jurnalist de presă scrisă şi are un doctorat în psihologie. Ca jurnalist a publicat articole cu tematică socială, politică şi economică. În calitate de psiholog este autoarea unei serii de volume de psihopatologie şi psihologie socială.

Daniel Popa este jurnalist cu o carieră de peste două decenii în presă şi consultant în comunicare. A publicat câteva mii de articole în domeniile social, economie şi investigaţii. A fost consilier în diverse campanii de comunicare politică şi comercială.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.