Ţinutul Loney – un debut gotic despre relaţia dintre credinţă, natură şi folclor

on
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea) ŢINUTUL LONEY

Autor: Andrew Michael Hurley
Traducere din engleză de Mariana Piroteală
Colecţia Fiction Connection
Nr. de pagini: 376
Preţ: 39.00 lei

Editura Trei


Cartea anului 2016 în Marea Britanie

Costa Award pentru Debut

“O reuşită uluitoare.” – Stephen King

Plasat într‑un ţinut sumbru de pe coasta de nord a Angliei, numit Loney, romanul lui Andrew Michael Hurleytrasează ciudatul pelerinaj al unui grup alcătuit din personaje neobişnuite, la un vindecător al locului. Pelerinajul este iniţiat de mama naratorului Smith, care speră să găsească un leac pentru muţenia şi dificultăţile de învăţare de care suferă fiul ei, Hanny.

Tensiunea creşte pe măsură ce între membrii grupului apar disensiuni, localnicii încep să se poarte ciudat, iar o cameră secretă este descoperită în casa unde stau.

În scurt timp, Smith şi Hanny se trezesc prinşi într‑o situaţie care le depăşeşte puterea de înţelegere şi care urmează să le schimbe vieţile pentru totdeauna.

“O capodoperă gotică.” – The Guardian

“Un roman bântuit şi care te bântuie, o apariţie unică în peisajul literar britanic.” – The Telegraph

Ţinutul Loney a fost inspirat de educaţia catolică a autorului, de poveştile din folclorul englez şi de peisajul din partea de nord‑vest a Ţinutului Lancashire. S‑a bucurat de o primire entuziastă şi din partea criticii, care consideră că romanul lui Hurley aduce un suflu nou genului gotic.

Andrew Michael Hurley predă literatură engleză şi scriere creativă. A publicat două volume de povestiri. Ţinutul Loney, romanul său de debut, a fost publicat iniţial de o mică editură independentă, în 300 de exemplare. Însă a cunoscut un succes neaşteptat: a fost recompensat cu Costa Award pentru debut şi a fost declarat “Cartea anului 2016” în Marea Britanie.

“Mă aflam de o bună bucată de vreme în zona golfului Morecambe când mi‑a venit ideea de a scrie un roman”, povesteşte Hurley. “Peisajul avea o frumuseţe stranie, tulburătoare, care mă inspira să scriu.”

Acum lucrează la al doilea roman gotic. “Îmi place să plasez acţiunea cărţilor în zona rurală din Lancashire. Cred că e un loc propice în geografia literară, complet neexplorat.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.