Evenimentele Pandora M & PanDA la Gaudeamus 2016

on
Cele mai frumoase și mai interesante cărți pentru copii abia așteaptă să fie lansate la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus. Lansărilenoastre vor avea loc la standul de evenimente pentru copii – Salonul de carte pentru copii Ion Creangă – nivelul 3.20.


Sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 11.00, vă așteptăm la lansarea cărții Distrează-te și colorează lumea lui Oli de Olga Gudynn. Cei mici vor participa la un atelier și la o piesă de teatru interactivă alături de Olga Gudynn, Oli și cei mai buni prieteni ai lui: Mărul cel isteț, Bebe Morcov, Doamna Mazăre și mulți alții.
Iată mesajul lui Oli pentru micii săi prieteni:
Salutare COPII! Mă bucur că o să mă colorați și o să vă distrați cu mine!!!
Să știți că nu sunt pretențios la culori. Mă puteți desena cum vă trece prin minte. Chiar sunt curios cum o să arăt…
De MUCUS, nu știu ce să zic… el e mereu nemulțumit și se crede foarte important. Vrea să fie tot timpul verde. Ce aș mai râde dacă îl veți colora cu orice altă culoare! Poate se va supăra și va pleca din cartea mea. Mare scofală…
Pe coada mea! BEBE MORCOV preferă să fie portocaliu cu frunzele verzi (vă rog să nu-i schimbați culorile, că începe să plângă… e mai sensibil din fire).
Sper că o să vă distrați cu prietenii mei din GRĂDINA MAGICĂ și o să-mi trimiteți poze cu desenele voastre.


Iar duminică, 20 noiembrie, de la ora 11.00, vom descoperi povestea din spatele științei prin intermediul primului volum al seriei Poveștiința de Alex Doppelgänger –  Cum se face un Univers?. Ne vor ajuta să deslușim misterele Universului autorul cărții, împreună cu Profesorul Trăznit și echipa Fun Science.

Mesajul lui Alex Doppelgänger pentru micii exploratori:
Stele neutronice, gravitație, ani-lumină, expansiunea Universului. Aceștia sunt o parte din termenii cu care astronomia se laudă și care dau bătăi de cap multor oameni ca mine și ca tine. Văzută din depărtare, astronomia pare a fi un domeniu rezervat strict oamenilor cu IQ-ul de peste 300, dar uite care e șmecheria: chiar dacă că nu ți-ai dat masteratul în astrofizică, tot poți să înțelegi lejer o grămadă de lucruri ce țin de Universul în care trăiești. O să te minunezi, o să caști gura, o să uiți să mănânci la cât de captivat o să fii!
Astronomia ne oferă o lecție importantă despre umilință, dar și despre ingeniozitatea și imaginația speciei umane: un maldăr de atomi care încearcă să deslușească Universul.
Fiind captivat de mic copil de Univers, am vrut să ți-l prezint și să ți-l explic așa cum îl văd eu: de la Big Bang și viețile stelelor până la suișurile și coborâșurile explorării spațiale, am strâns cu entuziasm niște povești numai bune de răsfoit. Ia să vedem…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.